Конкурстық құжаттама » КГУ "Гимназия №79" Управления образования города Алматы
Алматы қаласы Білім басқармасының
"№79 гимназия"
коммуналдық мемлекеттік мекемесі
Қабылдау бөлімі:
+7(727) 375-99-47
Есепші бөлімі:
+7(727) 375-99-48 (120)
Нашар көрушілер
нұсқасы
03
маусым
2014

Конкурстық құжаттама

 

   Бекітемін:

                                                Алматы қаласы білім басқармасының

                                              «№79 гимназия»  КММ    директоры

                                                            _____________ Кузьмина И.В.

                                                               02.06.2014ж. № 85 бұйрық

 

Орта білім беру ұйымдарында білім алушыларды тамақтандыруды ұйымдастыру бойынша көрсетілетін қызметтерді берушіні таңдау   жөніндегі   конкурстық құжаттама

Алматы қаласы білім басқармасының «№79гимназия»  коммуналдықмемлекеттік мекемесінде білім алушыларды тамақтандыруды ұйымдастыру бойынша көрсетілетін 2014жылға арналған қызметтер

__________________________________________________________________

(конкурстың атауы)

 

Конкурсты ұйымдастырушы :

Алматы қаласы білім басқармасының «№79 гимназия»  коммуналдық 

мемлекеттік мекемесі.

050009 Алматы қаласы,Жароков көшесі,9

ЖСК KZ32070102 KSN6001000

Қазақстан Республикасының қаржы министрлігінің Қазынашылық

Комитеті.

БСН 990440002699

БСК ККМFKZ2А,Кбе 12

e-mail: 79.alschool.kz

байланыс телефондары: +7(727)277-54-17, +7(727)375-99-47,                                                                                 +7(727)277-64-33

 

1. Жалпы ережелер

 

1.Алматы қаласы білім басқармасының «№79 гимназия»  коммуналдық  мемлекеттік мекемесіндегі көрсетілетін қызметті ( бұдан әрі-көрсетілетін қызмет) алушылардың жалпы саны 1664 білім алушыны құрайды, соның ішінде бюджеттік қаражат есебінен тамақтанатын бастауыш сыныптардың оқушыларының саны -804.

Білім алушыларды тегін тамақтандыруды қамтамасыз ету бойынша қызметті көрсетуге бюджеттік қаражаты есебінен бөлінетін сома 19 711 607,00 теңгені құрайды.Бір білім алушыны тамақтандыру құны конкурсты ұйымдастырушы белгілеген құннан аспайды.

2. Осы конкурстық құжаттама мыналарды қамтиды: 

1) осы конкурстық құжаттаманың1-қосымшасына сәйкес көрсетілетін қызметтерді алушылар санаттарының тізбесін;

2) осы  конкурстық құжаттаманың2-қосымшасына сәйкес техникалық тапсырмада көрсетілген қызметтің сипаты мен талап етілетін сапалық сипаттамасын; 

3) осы конкурстық құжаттаманың3, 4-қосымшаларына сәйкес заңды және жеке тұлғалар үшін конкурсқа қатысуға арналған өтінімдерді; 

4) осы конкурстық құжаттаманың5-қосымшасына сәйкес әлеуетті өнім берушінің біліктілігі туралы мәліметтерді; 

5) осы  конкурстық құжаттаманың6-қосымшасына сәйкес неғұрлым сапалы қызмет көрсетуді ұсынатын конкурс жеңімпазын айқындау үшін өлшемдердің тізбесін;

3. Конкурсқа қатысуға ниет білдірген әлеуетті өнім беруші, конкурсқа қатысуға өтінімімен қоса,гимназияның білім алушыларын тегін тамақтандырумен қамтамасыз ету үшін бюджет қаражаты есебінен  бөлінген соманың бір пайыз  мөлшерінде  конкурсқа қатысуға арналған өтінімді қамтамасыз етуде,  төменде санамаланған нысандардың бірінде енгізеді: 

1) Конкурс ұйымдастырушының (тапсырыс берушінің)келесі банктік шотында  

Алматы қаласы білім басқармасының «№79 гимназия»  коммуналдық мемлекеттік мекемесі

Қазақстан Республикасының қаржы министрлігінің қазынашылық комитеті ММ

ЖСН KZ280705023603785001

БСН 990440002699

БСК ККМFKZ2А,Кбе 12, шот валютасы: kzt

 

2) осы  конкурстық құжаттамаға 7-қосымшаға сәйкес банктік кепілдік. 

Конкурсқа берілген өтінімнің әрекет ету мерзімі конкурсқа қатысуға берілген өтінімдері бар конверттерді ашқан күннен бастап 45 күнтізбелік күннен кем емес.

 

2. Әлеуетті өнім берушілерді конкурс туралы хабардар ету

 

4. Конкурсты ұйымдастырушы конкурстық құжаттама бекітілген күнінен бастап бес  күнтізбелік күн ішінде, бірақ әлеуетті өнiм берушi конкурсқа қатысуға өтiнiм беретiн соңғы күнге дейін кемiнде жиырма күнтiзбелiк күн қалғанда Қағиданың 2-қосымшасына сәйкес  интернет-ресурсында хабарландыру жариялау арқылы әлеуетті өнім берушілерді конкурс туралы хабардар етеді;

5. Конкурстық құжаттама көшірмесі конкурсты ұйымдастырушының интернет-ресурсында орналастырылады және әлеуетті өнім берушілерге қағаз түрінде беріледі.

6. Конкурстық комиссияның хатшысы конкурс қатысушыларына қағаз түрінде конкурстық құжаттама көшірмелерін, конкурстық құжаттамалардың көшірмелерін алған тұлғаларды тіркеу журналына мәліметтерді енгізу және қолдарын қою арқылы ұсынады.

7. Тұлғаларды тіркеу журналында конкурс атауы мен өткізу мерзімі, әлеуетті өнім беруші немесе заңды тұлға өкілінің тегі, аты, әкесінің аты, жеке куәлігінің нөмірі, орналасқан жері және байланыс телефоны, конкурстық құжаттама көшірмесін алу уақыты мен күні көрсетіледі.

8. Тұлғаларды тіркеу журналы тігіледі, беттері нөмірленеді, соңғы парағы конкурсты ұйымдастырушының мөрімен бекітіледі.

 

3. Конкурсқа қатысу үшін конкурстық өтінімді ресімдеу

 

9. Конкурсқа қатысуға өтінім :

1) осы  конкурстық құжаттаманың3, 4-қосымшаларына сәйкес қазақ және орыс тілдерінде жасалған әлеуетті өнім берушінің қолы қойылған және мөрімен куәландырылған өтінімді;

2) әлеуетті өнім беруші біліктілік талаптарға сәйкестігін растау ретінде ұсынатын құжаттардың тізбесін қамтамасыз етуі тиіс, соның ішінде:

заңды тұлғалар үшін құқықтық қабілеттілігін (заңнамада белгіленген тәртіпте бекітілген заңды тұлғаларды мемлекеттік тіркеу туралы куәлік көшірмесі, жарғы көшірмесі), жеке тұлғалар үшін – азаматтық қабілеттілігін (кәсіпкерлік субъектісі ретінде тіркелгені туралы құжат, ЖСН, жеке басын растайтын куәлігінің көшірмесі) растайтын нотариалды куәландырылған құжаттар;

          осы конкурстық құжаттаманың8-қосымшасына сәйкес әлеуетті өнім берушіге қызмет көрсететін банктің немесе банк филиалының қолы мен мөрі бар әлеуетті өнім берушінің Қазақстан Республикасы Ұлттық Банкі Басқармасының қаулысымен бекітілген Екінші деңгейдегі банктердегі, кредиттік серіктестіктердегі және ипотекалық компаниялардағы бухгалтерлік есеп шоттарының үлгі жоспарына сәйкес банктің немесе банк филиалының алдындағы міндеттемелерінің барлық түрлері бойынша анықтама берілген күннің алдындағы үш айдан астам созылған мерзімі өткен берешектің жоқтығы туралы анықтаманың түпнұсқасы (егер әлеуетті өнім беруші екінші деңгейдегі бірнеше банктің немесе филиалдарының, сондай-ақ шетелдік банктің клиенті болып табылса, осы анықтама осындай банктердің әрқайсысынан ұсынылады). Анықтама конкурстық өтінімдер салынған конверттер ашылатын күннің алдындағы бір айдың ішінде берілуі тиіс;

конкурстық өтінімдері бар конверттерді ашу күнінің алдындағы бір айдың ішінде берілген үш айдан астам салық берешегінің және міндетті зейнетақы жарналары, міндетті кәсіптік зейнетақы жарналары мен әлеуметтік аударымдар бойынша берешегінің жоқ екені туралы (Қазақстан Республикасының заңнамасына сәйкес төлеу мерзімі кейінге қалдырылған кездегі жағдайларды қоспағанда) салық органының белгіленген нысандағы салық органы басшысы немесе орынбасарының қолы қойылған және мөрімен бекітілген немесе e-gov «электрондық үкіметі» порталы арқылы алынған анықтамасының түпнұсқасы;

болған жағдайда, ҚҚС (қосылған құн салығы) бойынша есепте тұрғаны туралы куәліктің көшірмесі;

осы конкурстық құжаттаманың7-қосымшасына сәйкес конкурсқа қатысуға банктік кепілдік түрінде өтінімді немесе кепілдік ақшалай жарна қамтамасыз етуді растайтын құжаттың түпнұсқасы;

осы Тұрпаттық конкурстық құжаттаманың2-қосымшасына сәйкес көрсетiлетiн қызметтердiң сапалық және сандық сипаттамалары айқындалған, міндетті тәртіпте оқушыларды сапалы,теңгерімделген және қауіпсіз тамақтандыруды қамтамасыз ету үшін талап етілетін перспективалық мәзір көрсетілген  техникалық тапсырма;

 конкурстық құжаттаманың5-қосымшасындағы нысанға сәйкес қызметкерлердің біліктілігі туралы мәлімет;

 

 

4. Конкурсқа қатысуға өтінімді беру тәртібі

 

10. Конкурсқа қатысуға өтінімдерді конкурсқа қатысушылар конкурсты ұйымдастырушыға әдейі немесе пошта байланысын пайдалана отырып, мына мекен-жай бойынша ұсынады:

050009, Алматы қаласы, Жароков көшесі,9.

Алматы қаласы Білім басқармасының «№79 гимназия» коммуналдық мемлекеттік мекемесі.

№46 кабинет, конкурстық құжаттаманы қабылдауға және тіркеуге жауапты тұлға – конкурстық комиссияның хатшысы Джаханова Галина Петровна.

Өтінімдер 2014 жылғы 23 маусымдағы сағат 10.00-ге дейінгі мерзім ішінде жұмыс күндері сағат 09.00-ден бастап сағат 17.00-ге дейін қабылданады.

Байланыс телефондары:+7(727)277-54-17, +7(727)277-64-33

11. Конкурстық комиссияның хатшысы өтінімдері бар конверттерді қабылдайды және конкурсқа қатысуға өтінім ұсынған әлеуетті өнім беруші туралы мәліметтерді өтінімдерді тіркеу журналына енгізеді.

12. Конкурсқа қатысуға берілген өтінімдерді тіркеу журналында конкурсты өткізу мерзімі туралы, конкурсты ұйымдастырушы туралы, әлеуетті өнім беруші туралы мәліметтер, атауы және пошталық мекен-жайы, ЖСН, жеке куәлігі, өтінімді тіркеу күні мен мерзімі көрсетіледі.

Аталмыш журналда берген өтінімдері тіркелмеген әлеуетті өнім берушілер туралы мәліметтер енгізіледі, тіркемеу себебі көрсетіледі.

Конкурсқа қатысуға берілген өтінімдерді тіркеу журналы конкурстық құжаттаманың көшірмелерін алған тұлғаларды тіркеу журналымен қатар ресімделеді. 

13. Конкурсты ұйымдастырушымен бекітілген мерзім өткеннен кейін әлеуетті өнім берушілердің атауы көрсетілмей ұсынылған өтінімдер тіркелуге жатпайды және әлеуетті өнім берушіге қайтарылады.

 

 

5. Конкурс өтінімдер салынған конверттерді конкурстық комиссияның ашуы

 

14. Конкурсқа қатысуға өтінімдер салынған конверттерді ашу 2014 жылдың 24 маусымында сағат 15.00-де  Алматы қаласы Білім басқармасының «№79 гимназия» коммуналдық мемлекеттік мекемесінде  Алматы қ. Жароков көшесі, 9 мекен-жайы бойынша№46  кабинетте конкурстық құжаттамада конкурс ұйымдастырушысы белгілеген уақытта және орында, конкурстық комиссия мүшелерінің қатысуымен өткізіледі.

15. Конкурстық комиссияның төрағасы қатысушыларды конкурстық комиссия құрамы, конкурсқа қатысуға өтінімдерді белгіленген мерзімде ұсынған әлеуетті өнім берушілердің саны туралы хабарлайды.

16. Комиссия хатшысы конкурсқа қатысуға өтінімдерді ұсынған тұлғаларды тіркеу журналына енгізілген мәліметтерді жариялайды және әлеуетті өнім берушілердің конкурсқа қатысуға өтінімдер салынған конверттерді ашады.

17. Конкурсқа қатысуға конкурсты ұйымдастырушының хабарламасында белгіленген мерзімде ұсынылған өтінімдер салынған конверттер ашылуға жатады.

18. Конверттерді ашу хаттамасы орта білім ұйымдарындағы білім алушылардың тамақтануын ұйымдастыру бойынша қызметті берушіні таңдау  Қағидасының3-қосымшасына сәйкес ресімделіп, конкурстық комиссияның мүшелеріоның әрбір парағына қол қояды және әлеуетті өнім берушілердің өтінімдері салынған конверттерді ашылған күнінен бастап үш күнтізбелік күннен кешіктірмей әлеуетті өнім берушінің өтінімдерімен біргеинтернет-ресурста орналастырылады.

 

6. Конкурстық өтінімдерді қарастыру

 

19. Конкурстық комиссия конкурсқа қатысуға өтінімдер салынған конверттерді ашу күнінен бес күнтізбелік күн ішінде конкурсқа қатысушылардың құжаттарының толықтығы мен тиісінше ресімделгенін қарастырады, құжаттарды тиісінше емес түрде ресімдеген немесе құжаттардың тізімін толық ұсынбаған әлеуетті өнім берушілерді анықтайды.

20. Тиісті түрде ресімделмеген және конкурстық құжаттаманың талаптарынасәйкес келмейтін өтінімдерді ұсынған әлеуетті өнім берушілер конкурсқа жіберілмейді.

21. Конкурстық комиссия конкурстық құжаттаманың талаптарына сәйкес келетін әлеуетті өнім берушілерді анықтайды және оларды конкурсқа қатысушы ретінде таниды.

22. Отырыс конкурсқа рұқсат беру туралы хаттамамен ресімделеді,  конкурстық комиссия мүшелері оған және оның әрбір парағына қол қояды.

23. Комиссия орта білім ұйымдарындағы білім алушылардың тамақтануын ұйымдастыру бойынша қызметті берушіні таңдау  Қағидасының4-қосымшасына сәйкес өзінің шешімін конкурсқа рұқсат беру хаттамасымен ресімдейді.

Қол қойылған конкурсқа рұқсат беру хаттамасы комиссия отырысы өткеннен кейінгі екі күнтізбелік күнінен кешіктірілмейинтернет-ресурста орналастырылады.

24. Конкурсты ұйымдастырушы конкурс жеңімпазын аңықтау үшін неғұрлым сапалы көрсетілетін қызметті ұсынған қызмет берушіні таңдау өлшемдерін қарастырады.

25. Комиссия конкурсқа қатысуға берілген рұқсат беру хаттамасы жарияланған сәттен бастап екі күнтізбелік күн ішінде  жеңімпаздарды анықтау үшін осы  конкурстық құжаттаманың 6-қосымшасындағы өлшемдерге сәйкес конкурстық өтінімдерді бағалайды және салыстырады.

26. Конкурстық комиссияның конкурстық құжаттаманың талаптарына өтінімді сәйкестендіруге байланысты әрекетіне жол берілмейді.

Өтінімді сәйкестендірудеп конкурстық комиссияның өтінімді жетіспейтін құжаттармен толықтыруға, құжаттарды алмастыруға, тиісті түрде  ресімделмеген құжаттарды дұрыстауға бағытталған әрекетін түсінуге болады.

27. Егер неғұрлым үздік сипаттамалары бар көрсетілетін қызметтер ұсынылса, конкурстық құжаттамада көрсетілген техникалық тапсырмаға әлеуетті өнім берушінің техникалық тапсырмасының сәйкес болмауына жол беріледі.

28. Басқа қатысушылармен салыстырғанда неғұрлым көп балл жинаған қатысушы конкурс жеңімпазы болып танылады.

29. Конкурстық комиссияның төрағасы не ол болмаған жағдайда төраға орынбасары конкурстық комиссия отырысына қатысушы тұлғаларға конкурс жеңімпаздарын және нәтижесін жариялайды.

30. Орта білім ұйымдарындағы білім алушылардың тамақтануын ұйымдастыру бойынша қызметті берушіні таңдау  Қағидасының5-қосымшасына сәйкес конкурс қорытындылары туралы хаттама ресімделеді, оған және оның әрбір парағына комиссияның мүшелері қол қояды.

31. Конкурс қорытындысы туралы хаттамаға қол қойылған күннен бастап конкурсты ұйымдастырушы екі жұмыс күн ішінде конкурс қорытындысы туралы хаттаманы ұйымдастырушысының  интернет-ресурсында орналастырады.

 

32.  Әлеуетті өнім беруші конкурсқа қатысу өтінімін қамтамасыз етуді,ол конкурс жеңімпазы ретінде анықталған жағдайда шарт жасасып, шартты орындауды қамтамасыз етуге конкурсқа бөлінген соманың 3 пайызын кепілдік ретінде енгізеді.

33. Әлеуетті өнім беруші конкурсқа қатысу өтінімін қамтамасыз етуді конкурсқа бөлінген соманың бір пайызы көлемінде енгізеді.

34. Әлеуетті өнім беруші конкурстық өтінімді қамтамасыз етуді конкурстық құжаттаманың7-қосымшаға сәйкес банктік кепілдеме түрінде немесе конкурсты ұйымдастырушының банктік шотына кепілді ақшалай жарна ретінде енгізеді.

35. Өтінімді қамтамасыз ету мерзімі - конкурс өтінімінің әрекет ету мерзімінен кем болмауы керек.

36. Қамтамасыз етілмеген конкурсқа қатысуға берілген өтінімдерді конкурстық комиссия кері қайтарады.

37. Әлеуетті өнім берушінінің конкурсқа қатысуға берген өтінім мерзімінің аяқталуына дейін үшінші тұлғалардыңенгізілген ақшалай кепілдік жарна бөлігін толық немесе жартылай талап етуін тудыратын іс-қимылдарына  жол берілмейді.

38. Конкурсты ұйымдастырушы конкурсқа қатысуға өтінімді қамтамасыз етуді мынадай жағдайларда:

1) конкурстың жеңімпазы деп анықталған әлеуетті өнім беруші қызмет көрсету туралы шарт жасасудан жалтарса; 

2) конкурстың жеңімпазы қызмет көрсету туралы шарт жасасып, конкурстық құжаттамада белгіленген, шарттың орындалуын қамтамасыз етуді енгізу және (немесе) енгізу мерзімдері туралы талаптарды орындамаса не уақтылы орындамаса қайтармайды.

39. Конкурсты ұйымдастырушы әлеуетті өнім берушіге, оның енгізген конкурсқа қатысуға өтінімінің қамтамасыз етуін мынадай жағдайлардың бірі туындаған күннен бастап үш күнтізбелік күн ішінде қайтарып береді: 

1) конкурсқа қатысуға рұқсат беру туралы хаттамаға қол қойылуы. Аталған жағдай конкурсқа қатысуға жіберілген әлеуетті өнім берушілерге қолданылмайды;

2) конкурс қрытындысы туралы хаттамаға қол қойылуы. Аталған жағдай конкурс жеңімпазы болып белгіленген конкурсқа қатысушыға қолданылмайды;

3) қызмет көрсету туралы шартының күшіне енуі және конкурс жеңімпазымен шарттың орындалуын қамтамасыз етуді енгізу.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Орта білім беру ұйымдарындағы білім алушылардың тамақтануын ұйымдастыру бойынша көрсетілетін қызмет берушіні таңдау бойынша

конкурстық құжаттамаға

1-қосымша

 

 

Қызметті алушылар санатының тізбесі

 

Алматы қаласы білім басқармасының «№79 гимназия» коммуналдық мемлекеттік мекемесінде 2014 жылы білім алушыларды тамақтандыруды ұйымдастыру бойынша көрсетілетін қызметтерді берушіні таңдау жөнінде  конкурс

 

Конкурсты  ұйымдастырушының атауы

Білім беру ұйымындағы қызмет  алушылардың жалпы саны

Оның ішіндегі бюджет қаражаты есебінен тегін тамақтандыру мен қамтамасыз етілетін білім алушылар

Қызметті көрсету мерзімдері

 

Қызметті көрсету орны

 

 

Білім алушыларды тегін тамақтандыруды қамтамасыз етуге

бюджет қаражаты есебінен бөлінген сома

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

 

Алматы қаласы Білім басқармасының «№79 гимназия» коммуналдық мемлекеттік мекемесі

1664

804

01.09.2014ж. бастап 31.12.2014

дейін

Алматы қ.,

Жароков көшесі, 9 үй

Алматы қаласы Білім басқармасының «№79 гимназия» коммуналдық мемлекеттік мекемесі

19 711 607,00

 

 

Толтырылған күні 02.06.2014ж.

 

«№79гимназия» КММ   директоры                                     Кузьмина И.В.                                          

 

                                                                                        Орта білім беру ұйымдарында

                                                                                    білім алушыларды  тамақтандыруды

                                                                                   ұйымдастыру  бойынша көрсетілетін

қызметтерді берушіні таңдау  жөніндегі

                                                                          конкурстық құжаттамаға

                                       2 қосымша

 

2014 жылы №79 гимназия  коммуналдық мемлекеттік мекемеде білім алушыларды тамақтандыруды  ұйымдастыру бойынша көрсетілетін қызметтерді берушіні таңдау бойынша  конкурстық құжаттамаға техникалық тапсырма

 

«№79 гимназия» КММ –де білім алушыларды тамақтандыруды ұйымдастыру бойынша көрсетілетін қызмет Алматы қаласы, Жароков көшесі, 9 үй мекен  жайы бойынша  орналасқан  орта білім беру ұйымында  жалпы саны 1644 білім алушыны құрайтын, соның ішіндегі  бастауыш  мектептегі 804 білім алушы 2014жылғы қыркүйек  айының  01 бастап 2014жылғы  31 желтоқсанға  дейін бюджет  қаражаты  есебінен 19 711 607 теңге сомада  тегін тамақтандырумен  қамтамасыз  етілуі  тиіс.

Конкурсты ұйымдастырушы  күнделікті мәзірді оқушылардың жас ерекшеліктерін  ескере отырып, құнарлылық, теңгерімділік, қауіпсіздік  талаптарына  сәйкес әзірлейді. Бірінші –үшінші  тағамдар міндеттітүрде нәрлендіріледі  және халықтың  санитарлық – эпидемиологиялық  салауаттылығы  саласындағы  уәкілетті  органмен  келісіледі.

Әлеуетті өнім беруші қызметті көрсету барысында келесі талаптарды қамтамасыз етуі тиіс:

-        тағамдарды әзірлеудің  барлық кезеңдерінде санитарлық нормалар мен ережелердің сақталуы үшін, тағамның сапасы мен қауіпсіздігіне тұтынушылардың денсаулығы үшін кепілдік бере отырып  қажет жағдайларды туғызу;

-        жұмысқа  кәсіптік, гигиеналық  дайындықтан  және  аттестациядан  өткен, денсаулығының жарамдылығы бойынша  рұқсат алған  тұлғаларды қабылдау;

-        әрбір жұмысшының жеке медициналық кітапшасының міндетті түрде  болуы;

-        барлық  жұмыскерлер жұмысқа  қабылданар алдында   және  жүйелі түрде  (медициналық  мекемелермен  келісім бойынша)  уақтылы  медициналық  тексеруден  өтулері;

-        күнделікті  қажетті құжаттамалардың  жүргізілуі (бракераждық журналдар, жұмыскерлердің   іріңді және жұқпалы  респираторлық  ауруларға   тексерілу  журналы, тағы басқа құжаттар);

-        жұмыскерлердің еңбек жағдайы Қазақстан Республикасының қолданыстағы заңнамасына, санитарлық ережелер мен гигиеналық нормативтерге сәйкес;

-        жұмыскерлерді арнайы киім мен бас киімнің кемінде 3 жиынтығымен қамтамасыз ету;

-        технологиялық, тоңазытқыш, желдеткіш, басқа да жабдықтардың  дұрыс жұмыс істеуін қамтамасыз ету  және  жыл сайын  жұмыстың  басталу кезінде  тексеру  жүргізіп  отыру;

-        өндірістік құрал-жабдықтың, ыдыстың,  (ҚР қолдануға рұқсат етілген) жуу және залалсыздандыру құралдарының және басқа материалдық-техникалық жабдықтардың жеткілікті санының болуын қамтамасыз ету;

-        залалсыздандыру, дезинсекциялау және дератизациялау іс-шараларын жүргізу және жұмыстың жүргізілгендігі туралы актінің болуы;

-       алғашқы медициналық көмек көрсету қорапшасының болуы  және оларды  дер  кезінде толықтырып отыру;

-         жұмыскерлермен семинарлар,лекциялар, әңгімелер  жүргізу арқылы  санитарлық  ағарту жұмысын ұйымдастыру;

- өрт сөндіру құралдарының  болуы, ыстық тамақ бойынша қызмет көрсетуге бірінші рет қатысатын  әлеуетті өндіруші кепілдік хат  ұсынуға құқылы;

- ас дайындау  блогына келіп түсетін ас өнімдері азық-түлік шикзатына және ас өнімдеріне қойылатын талаптарға сәйкес болуы тиіс және олардың шығу тегін, сапасын және қауіпсіздігін куәландыратын, шығарылу күні, өнімнің сақталу мерзімі мен жағдайы көрсетілген ілеспе құжаты болуы тиіс; 

- ілеспе құжат азық-түлікті бітіргенше сақталуы тиіс;

-қызмет көрсету барысында қолданылатын  негізгі  азық-түліктің сапасына берілетін сертификат (декларация) болуы шарт.

- дайын ас тек қана  сынама алынған  соң берілуі қажет. Тағамдардың  сапасын  бағалауды кемінде  3 адамнан тұратын бракераждық комисия өткізеді: медицина қызметкері,ас дайындау бөлімінің  жұмыскері  және білім беру мекемесі  әкімшілігінің  органолептикалық көрсеткіштер  бойынша  өкілі (тамақтың дәмі тікелей тамақ әзірленген ыдыстан алынып татылады). Бракераж  нәтижелері  ұсынылған нысанға сәйкес (санитарлық ережелердің 12 қосымшасы, №2 нысан) «Дайын  кулинарлық өнім  бракеражының журналында» тіркеледі. Порциялық тағамдардың   салмағы  ас мәзірінің тізімінің көрсетіліміне және тазалық сақтау  қағидаларына сәйкес болуы  тиіс. Ас дайындау технологиясы бұзылған жағдайда, сонымен қатар, ас дайын болмаған жағдайда, анықталған  кулинарлық кемшіліктер жойылмайынша тағамды беруге рұқсат етілмейді.

  -күн сайын жұмыс басталар алдында медицина қызметкері  білім беру  мекемесіндегі  қоғамдық  тамақтану ұйымының  қызметкерлерін  қол  терісінің  және ашық  жерлерінің  іріңді ауруларын,сондай- ақ,жоғарғы тыныс алу органдарының  сырқаттарын,  ангина ауруларының  бар-жоғын  тексеріп  анықтайды.

  -  сақтаудың ерекше жағдайларын талап ететін, тез бұзылатын азық-түліктердің сақталу жағдайы мен мерзімдерін бақылау мақсатында осы санитарлық Ережелердің 11 Қосымшасына сәйкес тоңазытқыш жабдықтарда сақтаудың температуралық режиміне термометрлерді (сынаптық термометрлерден басқасын) қолдана отырып бақылау жүргізу.

  -технологиялық  үрдістің сақталуын тексеру мақсатында әрбір дайындалған  тағамдардың партиясынан тәуліктік  сынамасы алынады.Тәуліктік сынаманыосы санитарлық ережелердің 8 тармағындағы сынаманы таңдау жөніндегі нұсқауларға сәйкес тамақ әзірлейтін блоктың қызметкері (аспаз) таңдап алады. Таңдаудың дұрыстығына және тәуліктік сынаманың сақталу жағдайына бақылауды медицина қызметкері жүргізеді.

- өндірістік  ортаның заттары болып табылатын жабдықтар,керек жабдықтар, ыдыс –аяқ, құтылар қоғамдық тамақтандыру ұйымдарына қойылатын санитарлық-эпидемиялық талаптарға сәйкес келуі тиіс, және белгілі тәртіпте ас өнімдерімен жанастыруға рұқсат етілген материалдардан дайындалуы тиіс.

- өндірістік жерлерде орнатылған барлық  технологиялық  және тоңазытқыш жабдықтар     жарамды жағдайда  болып, жыл сайын  тексеруден  өткізіліп  тұрулары қажет.

- технологиялық жабдық  істен шыққан жағдайында  ас мәзіріне өзгертулер енгізіп, дайын тағамдарды  әзірлеуде  осы  санитарлық  ережелердегі талаптардың сақталуын қамтамасыз ету.

- осы санитарлық ережелердің талаптарына сәйкес жуу және залалсыздандыру ережелерін сақтау мақсатында бір орынға кемінде үш жиынтық ыдыс-аяқ деген есеппен алғанда асхана ыдыстарының жеткілікті санымен және оны сақтау үшін тарату желісінің жанына қойылған шкафтармен қамтамасыз ету туралы міндеттеме хат.

- тамақтандыруды ұйымдастыру кезінде  ас өнімдерімен жанасатын материалдар үшін қауіпсіздік талаптарына жауап беретін фарфор,фаянс және шыны ыдыстар (тәрелкелер, шыны аяқтар, бокалдар, табақтар) қолданылады. Қасықтар, шанышқылар, пышақтар және дайын асты әзірлеуге және сақтауға арналған ыдыстар тат баспайтын құрыштан немесе гигиеналық қасиеттері осыған ұқсас материалдардан дайындалуы тиіс.

- майысқан, шеті сынған, шытынаған, эмалі зақымданған  ас үй және асхана ыдыстарын; алюминийден жасалған ыдыстар; пластмассадан және нығыздалған фанерадан жасалған тақтайшалар; шытынаған және механикалық зақымдары бар тақтайшаларды қолдануға рұқсат етілмейді;

-оқушылардың тамақтану кестесін бұлжытпай орындау;

-кассалық аппараттардың қолданыста болуы;

-  азық-түлік өнімдері және азық-түлік шикізаттары тұтынушылар құқығын қорғау Басқармасының органдары беретін қорытындысы бар арнайы көлікпен жеткізілуі тиіс. Жүргізуші мен экспедитордың жеке медициналық кітапшалары болуы тиіс;

-мектеп оқушыларының тамақтануында рұқсат етілмеген тағамдарды, сондай –ақ газдалған және алькогольсіз энергетикалық сусындардың, чипсылердің, қытырлақтардың, генді модификацияланған қоспалары бар азық- түліктердің, сағыздардың сатылуына жол бермеу туралы міндеттеме;

-мектептің ас дайындау бөлімінде жыл сайын және қажетіне қарай жөндеу жұмыстарын жүргізу туралы міндеттеме.

 

 

02.06.2014ж.

«№79 гимназия» КММ директоры                                     Кузьмина И.В.

М.О.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Орта білім беру ұйымдарындағы білім алушылардың тамақтануын ұйымдастыру бойынша көрсетілетін қызмет берушіні таңдау бойынша

конкурстық құжаттамаға

3-қосымша

Конкурсқа қатысуға өтінім

(заңды тұлғалар үшін)

Алматы қаласы Білім басқармасы  «№79 гимназия» коммуналдық мемлекеттік  мекемесіне

Кімнен __________________________________________________________
                 (әлеуетті өнім берушінің толық атауы көрсетіледі)

1. Конкурсқа қатысуға үміткер әлеуетті өнім беруші туралы мәліметтер:

Әлеуетті өнім берушінің заңды, пошталық мекен-жайы және байланыс телефондары

 

Заңды тұлғаның банктік деректемелері (СТН, БСК, ЖСК), сондай-ақ заңды тұлғаға қызмет көрсететін банктің немесе оның филиалының толық атауы мен мекен-жайы

 

Заңды тұлғаның бірінші басшысының аты-жөні

 

2._________________ (заңды тұлғаның толық атауы көрсетіледі) осы өтініммен конкурсқа (конкурстың толық атауын көрсету қажет) әлеуетті өнім беруші ретінде қатысуға ниет білдіреді және конкурстық құжаттамада көзделген талаптар мен шарттарға сәйкес